Trenutki dobrodelnosti

Helena Zajec in Suzana Pibernik sta v začetku leta 2017 razpisali projekt Trenutki dobrodelnosti.


Z brezplačnimi delavnicami in izobraževanji sta se odločili v naslednjih mesecih podpreti tiste, ki dajejo in dajati tistim, ki potrebujejo.


Projekt bo primarno podprl tiste, ki prostovoljno delajo za dobrobit drugih.


Pripravljeni, pozor, gremo! Kandidati pošljite svoje vloge na info@fokusNLP.SI.


V svoji vlogi zapišite:

  • kdo ste in kako vaše delo (prostovoljno) prispeva?
  • kakšna je vaša mreža prostovoljcev?
  • kakšna izobraževanja vas zanimajo, v kakšnem obsegu in kdaj?
  • zakaj bi podprli ravno vas?


Izvedeni projekti

Rdeči križ Slovenije, Območna enota Ljubljana, marec 2017

Rdeči križ Slovenije preko mreže prostovoljcev vsakodnevno pomaga ljudem v stiski. Helena Zajec je za njihovo območno enoto Ljubljana v marcu izvedla delavnico govorice telesa in prostovoljcem zaupala skrivnosti neverbalnega komuniciranja. S teorije so prešli v prakso in z uporabnimi vajami odkrivali sebe in druge. Z analiziranjem telesnih odzivov so dobili vpogled v čustveno stanje sogovornika, kar je glede na njihovo naravo dela neprecenljivo. Vzdušje je bilo enkratno in z vsakim novim odkritjem je radovednost udeležencev rasla.

Po izsledkih znanega profesorja psihologije Alberta Mehrabiana naše besede nosijo manjši del sporočilnosti, naš govor, glas in telesna govorica skupaj prispevajo več kot 90 %. S tem je Helena motivirala poslušalce v odkrivanje skritih pomenov, ki so onstran besed, ki jih izgovorimo. S celodnevno sobotno delavnico so zaključili v poznih popoldanskih urah, se dobre volje vrnili domov in nova odkritja delili z bližnjimi. Z usvojenimi znanji bodo lažje komunicirali v stresnih situacijah, motivirali sogovornika in se mu približali.

Za zaključek pa Helenino sporočilo: »Iskrena hvala vsem udeležencem delavnice, spoznala sem veliko dobrosrčnih ljudi, ki vsak dan spreminjajo svet na bolje. Z neverjetnim trudom in delavno vnemo pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoči in hvaležna sem, da sem jim lahko na tej poti malce pomagala.«

Študentska organizacija Domžale, april 2017

POROČILO v pripravi.

Omejitve:

Fokus NLP samostojno odloča, katera izobraževanja, za katero organizacijo in v kakšnem obsegu bo v okviru projekta Trenutki dobrodelnosti izvedel in pri tem kandidatom ni dolžan podati  kakršnih koli utemeljitev ali obrazložitev.  Ker ima za ta projekt na voljo omejeno kvoto ur, jih bo namenjal tistim organizacijam in vsebinam, za katere bo po lastni presoji ocenil, da lahko z znanjem največ prispevajo dalje.

Za delavnice v okviru projekta udeleženi v projektu ne smejo pobirati kotizacije!