Zgodba o tem, kdo zares kroji našo usodo:

Skala na cesti

Pred davnimi časi je kralj nekega kraljestva zaukazal, naj postavijo kamnit blok sredi ceste. Nato se je skril in opazoval, ali bo kdo odstranil veliko skalo. Mimo je prišlo mnogo ljudi, med njimi tudi najbogatejši trgovci in uradniki v kraljestvu, toda nihče si ni vzel za mar. Mnogi drugi so se pritoževali in kritizirali kralja, zakaj neki ne skrbi, da so ceste prehodne, ampak nihče ni naredil ničesar glede ovire.

Nato je mimo prišel preprost kmet, ki je nosil cel tovor zelenjave. Ko se je približal skali, je odložil svoje breme in poizkušal premakniti kamen na rob poti. Potrebno je bilo veliko napora, potiskanja in naprezanja, preden mu je končno uspelo. 


Ko si je ponovno oprtal koš z zelenjavo, ki ga pred tem nosil, je opazil mošnjo, ki je ležala na sredi poti, ravno tam, kjer je bila prej skala.

V mošnji je bilo mnogo zlatnikov in kraljevo sporočilo, ki se je glasilo, da zlatniki pripadajo tistemu, ki umakne oviro s ceste. Kmet se je tako naučil, česar mnogi drugi ne bodo nikoli razumeli: vsaka ovira predstavlja priložnost za napredovanje.

V razmislek: Kako se soočate z izzivi vašega življenja? Jih poskušate obiti, se delati kot da jih ni ali ste prepričani, da bi se nekaj ali nekdo moral spremeniti, da bi bilo vam bolje?


NLP pravi: Če želite spremeniti svoje življenje, spremenite svoje misli.  Ko se spremenimo navznoter, se začnejo spreminjati življenjske okoliščine.


Na treningih NLP se ne naučimo le prepoznati PRILOŽNOSTI, ki jih življenje prinaša, temveč vas NLP opremi s praktičnimi orodji za preoblikovanje izzivov v REŠITVE. Treningi vas napolnijo s SAMOZAVESTJO in osebno močjo, da odmaknite skale na svoji poti in si vzamete življenje, ki si ga zaslužite!


Helena Zajec